BEL ONS OP 020 - 3303108

STACH Food innoveert met nieuwe kasregistratiemethode

By Kasstaat on July 22, 2015 in Nieuws
0

Deze week innoveert eetwinkelketen STACH Food uit Amsterdam door te kiezen voor de kasstaatapplicatie die kasregistraties 2.0 mogelijk maakt. Een groep retailondernemers ontwikkelde samen met hun Ifiac-accountant de Kasstaatmethode, een nieuwe controle- en auditmethode die het administratieproces van kasregistraties sterk vereenvoudigt. Na drie jaar ontwikkeltijd kwam deze methode voor retailers en horecagelegenheden in Nederland op de markt. STACH food is een van de eerste ondernemers die deze innovatiemethode hebben geïmplementeerd.

In veel bedrijven is de financiële rapportage het hart van de informatievoorziening. Er komt veel papier aan te pas en controles vinden vaak pas aan het einde van de maand plaats. Dat is meestal te laat om de oorzaken van afwijkingen te achterhalen. De Kasstaatmethode is gebaseerd op het aloude betrouwbaarheidsprincipe: volledig, juist en tijdig. Serge Janssen Daalen een van de mensen achter Kasstaat, legt uit: ”De huidige kassaregistraties van retailbedrijven functioneren dankzij een omslachtig en kritiek proces. Het kloppend maken van de administratie kost veel tijd en geld. Wanneer de kassaregistratie ouderwets en omslachtig is, is dit terug te zien vanaf de werkvloer tot en met het management.”

Kasregistraties 2.0

Afgelopen maanden startte de Amsterdamse onderneming STACH Food met de implementatie van de kasstaatapplicatie. Net als twintig andere ondernemingen waren zij na een proefperiode van een maand overtuigd. Kasregistraties 2.0 werd een feit. Oprichter Stach Schaberg van STACH Food vertelt: “Deze innovatie past in mijn retailonderneming. Het is snel, correct en zorgt voor een realtime overzicht van de juiste omzetten en geeft dagelijks inzicht in kasverschillen per shift en per kassa en de open bonnen. Het bespaart mijn accountant een hoop tijd.”