A’DAM Toren

A’DAM Toren is het voormalige Shell hoofdkantoor aan het IJ in Amsterdam en opende na een fikse renovatie zijn deuren in mei 2016. De toren telt 21 verdiepingen en is één van Amsterdams meest dynamische, creatieve en muzikale locaties. Binnen tref je een mix van kantoren, bars, een designhotel, een club en restaurants, allen met een indrukwekkend uitzicht. Maar liefst vier horecagelegenheden in de A’DAM Toren maken gebruik van Kasstaat: restaurant Moon, bar/restaurant Madam, private members club A’DAM&Co. en club Shelter.  

“Met Kasstaat kan ik in één oogopslag zien wat er per dag, per outlet, per kassa en zelfs per portemonnee gebeurt.”

Lysan Smelik (Financieel Manager) vertelt dat toen zij startte bij A’DAM Six Senses al besloten was dat ze met Eijsink kassasystemen zouden gaan werken. Dat er geen koppeling tussen de kassa’s en het boekhoudprogramma Exact Online is, zou betekenen dat de omzetten niet direct in het boekhoudprogramma ingelezen zouden kunnen worden. “Kasstaat biedt deze mogelijkheid, dus dat was een mooie bijkomstigheid. Daarnaast sprak het mij aan dat  het met Kasstaat de mogelijk is om kasafdrachten digitaal te doen.” Met 4 outlets,10 kassa’s en ruim 30 portemonnees zou een handmatige afdracht enorm tijdrovend zijn.

De voordelen

De implementatie

“Kasstaat is voor mij een tool waarmee we op de meest efficiënte manier de kassa-afdrachten kunnen doen.” zegt Lysan Smelik. “Efficiency is erg belangrijk binnen ons bedrijf. En continu inzicht. Met Kasstaat kan ik in een oogopslag zien wat er per dag, per outlet, per kassa en zelfs per portemonnee gebeurt.” Daarnaast is het een flinke tijdsbesparing en kunnen kasverschillen door het personeel zelf gemakkelijk getraceerd worden. “Ze starten de shift met het tellen van de kas en het inloggen in Kasstaat. Hier kunnen ze gelijk zien of er een kasverschil is tussen de eindkas van de vorige dag en de startkas. Aan het eind van de shift doen ze hun afdracht en zien ze ook weer direct als er een verschil is en kunnen ze hier meteen induiken”.

De implementatie van Kasstaat bij A’DAM Six Senses is soepel verlopen. “Nog voor de officiële opening van de toren mocht ik samen met Eline (F&B Manager) een kijkje nemen op een andere locatie waar Kasstaat al gebruikt werd.” Tijdens cursusdagen voor personeel heeft Lysan samen met Kasstaat een presentatie gegeven, zodat de bediening meteen probleemloos met Kasstaat aan de slag kon. “We hebben ook een proefavond gedraaid, waar iemand van Kasstaat bij was. Het is prettig dat het een relatief klein bedrijf is; Kasstaat is flexibel en we worden snel en kosteloos geholpen.”